Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohankový nákyp s jablky a ořechy

10. 11. 2014

Pohankový nákyp s jablky a ořechy

250 g pohankových krup, 10 jablek, 50 g vlašských ořechů, třtinový cukr ( dle chuti, já nedávám), 2 vejce, 1/4 másla, skořice, strouhanka

Pohanku uvaříme podle základního receptu uvedeného na obale výrobku a necháme vychladnout. 2 žloutky smícháme se 2 lžícemi cukru (asi 10 dkg) a vyšleháme do hustého krému. Přimícháme ještě máslo o pokojové teplotě. Z bílků ušleháme sníh. Vychladlou pohanku smícháme s krémem a sněhem z bílků. Vrstvíme do vymazané a strouhankou vysypané formy v tomto pořadí: na dno pohankovou směs, na to poklademe vrstvu strouhaných jablek, oslazených, posypaných skořicí a ořechy, a na závěr dáme opět vrstvu pohanky. Dáme zapéct do trouby na cca 30 minut. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou, jogurtem.