Špagety s kuřecím masem
Špagety s kuřecím masem
Ingredience
400 g špaget, 10 dobře vyzrálých rajčat, 3 stroužky česneku, hrst bazalkových lístků, 2 lžíce zakysané smetany, 2 kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, sušené oregano, strouhaný parmazán, olivový olej
Postup
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku oregana, 2 lžíce olivového oleje a promícháme.
2. Špagety uvaříme podle návodu na sáčku.
3. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Z rajčat vyvdáme semínka a tekutý vnitřek (ten nepotřebujeme) Česnek nakrájíme na tenké plátky.
4. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme maso do zezlátnutí. Měkké maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku na pánvi nasypeme pokrájený česnek a krátce orestujeme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme trochu oregana a lístky bazalky. Promícháme a chvilku podusíme. Pustí-li rajčata hodně vody, můžeme ji zčásti nechat vydusit. Přidáme maso. Nakonec vmícháme smetanu a dále už nevaříme.
5. Na talíř dáme hromádku špaget, polijeme omáčkou s masem, posypeme sýrem a lístky bazalky.