Špagety s tuňákem a olivami
Špagety s tuňákem a olivami
Ingredience
300 g špaget, 1 plechovka tuňáka, 400 g cherry rajčátek rozpůlených, 1 stroužek česneku na plátky, 20 g strouhaného parmazánu, větvička čerstvého oregana (nebo půl lžičky sušeného), 2 lžíce panenského olivového oleje, hrstka vypeckovaných černých oliv nakrájených, sůl
Postup:
1. Na rozpálený olej dáme česnek a malinko osmažíme a přidáme rajčata a prohřejeme (nerozvaříme).
2. Přidáme oregano, olivy a tuňáka. Jen prohřejeme a jemně promícháme.
3. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Scedíme, dáme do pánve se směsí a jemně promícháme. Na talíři podáváme posypané parmazánem.
Také můžeme dát na talíř uvařené špagety a na ně směs rajčat se sýrem.