Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety s tuňákem a olivami

 

Špagety s tuňákem a olivami

Ingredience

300 g špaget, 1 plechovka tuňáka, 400 g cherry rajčátek rozpůlených, 1 stroužek česneku na plátky, 20 g strouhaného parmazánu, větvička čerstvého oregana (nebo půl lžičky sušeného), 2 lžíce panenského olivového oleje, hrstka vypeckovaných černých oliv nakrájených, sůl

Postup:

1. Na rozpálený olej dáme česnek a malinko osmažíme a přidáme rajčata a prohřejeme (nerozvaříme).

2. Přidáme oregano, olivy a tuňáka. Jen prohřejeme a jemně promícháme. 

3. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Scedíme, dáme do pánve se směsí a jemně promícháme. Na talíři podáváme posypané parmazánem.

 Také můžeme dát na talíř uvařené špagety a na ně směs rajčat se sýrem.