Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovka z ovesných vloček

17. 11. 2014

Bábovka z ovesných vloček

 

Ingredience:

2 hrnky jemných ovesných vloček s klíčky

½ hrnku špaldové mouky

¼ hrnku třtinového cukru

1 hrnek vody

1 ½ lžíce oves milk

2-3 lžíce olivového oleje

2 vajíčka

1 mrkev nastrouhaná najemno

1 hrst vlašských ořechů nasekané

1 hrst rozinek

1 lžička skořice

½ kypřícího prášku bez fosfátu

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C.

Ovesné vločky, mouku, cukr, ořechy, hrozinky, prášek do pečiva, skořici a oves milk smícháme v jedné míse.

V druhé smícháme vajíčky, vodu, mrkev a olej.

Tuto směs vlijeme k mouce a promícháme, pokud se nám zdá směs hodně řídká přidáme trošku mouky a pokud hustá tak vody. Necháme asi 5 minut odpočinout. Mezi tím si vymažeme a moukou vysypeme bábovkovou formu.

Směs vlijeme do formy.

Pečeme asi ½ hodiny. Bábovka je hotová, pokud se po vpíchnutí špejle nepřilne těsto.

 

Bábovka je moc dobrá v kombinaci brusinek a slunečnicových semínek.