Pražené ovesné vločky
Pražené ovesné vločky
Ingredience:
150 g ovesných vloček BIO
2 vrchovaté lžíce medu (nebo i sladu)
2 lžíce oleje řepkového
sezam, popř. ořechy nebo mandle
Med s olejem nejdříve pomalu za míchání zahříváme v hrnci nebo na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, do zlata.
Chceme-li mít vločky ještě chutnější přidáme při pražení semínka sezamu nebo na hrubo nasekané ořechy, popř. mandle.
Horké upražené ovesné vločky vyklopíme a rozprostřeme na velký talíř. Necháme vychladnout.
Pražené ovesné vločky podáváme samostatně jako mls, ale velice dobře chutnají i s jogurtem.