Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát květákový

4. 12. 2014

Salát květákový

 

Jedna z mnoha variant nesmrtelné klasiky...

Vyzkoušejte je to skvělá změna, nejen na vánoce.

Co je třeba na dvě porce:

1/2 středního květáku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 vařené vejce
1 kyselá okurka
kousek jarní cibulky
hrstka celerových listů
dle chuti domácí majonéza, já používám jogurt a nebo zakysanou smetanu 12%

hrubozrnná hořčice

sůl a drcený pepř

 



Květák rozebereme na růžičky, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše uvaříme v páře do měkka a necháme vychladnout. 

K uvařené zelenině (květák pokrájíme) přidáme nakrájenou jarní cibulku, kyselou okurku, vejce a posekané celerové listy. Salát dochutíme majonézou, případně solí a pepřem. 

Salát podáváme například s kuřecím řízkem obaleným v drcených mandlích.