Salát květákový
Salát květákový
Jedna z mnoha variant nesmrtelné klasiky...
Vyzkoušejte je to skvělá změna, nejen na vánoce.
Co je třeba na dvě porce:
1/2 středního květáku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 vařené vejce
1 kyselá okurka
kousek jarní cibulky
hrstka celerových listů
dle chuti domácí majonéza, já používám jogurt a nebo zakysanou smetanu 12%
hrubozrnná hořčice
sůl a drcený pepř
Květák rozebereme na růžičky, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše uvaříme v páře do měkka a necháme vychladnout.
K uvařené zelenině (květák pokrájíme) přidáme nakrájenou jarní cibulku, kyselou okurku, vejce a posekané celerové listy. Salát dochutíme majonézou, případně solí a pepřem.
Salát podáváme například s kuřecím řízkem obaleným v drcených mandlích.