Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sušenky z dýňového pyré

17. 11. 2014

Sušenky z dýňového pyré

 

120g vloček ovesná a žitné, 200g dýňového pyré, 150ml vody, 230g  směsi sušeného ovoce ořechů a semínek, 20g pšeničných otrub, 50g pšeničné grahamové mouky, 2 bílky, 2 polévkové lžíce agáve sirupu (můžete nahradit medem), 1 kávová lžička mleté skořice, trošku nastrouhaného muškátového oříšku, 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátu

 

Vločky, dýňové pyré a vodu dáme do kastrůlku a uvaříme kaši. Potom přidáme skořici, muškátový oříšek a sirup agáve. Směs necháme vychladit.  Sušené ovoce a oříšky nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a otrubami.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do uvařené směsi postupně vmícháme všechny ingredience. Pokud je směs řídká přidáme mouku. Záleží, jak máte hustou kaši z pyré.

Kávovou lžičkou tvoříme na pečící papír kopečky.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Sušenky pečeme do růžova.

 

Sušenky jsem vymyslela, když jsem potřebovala spotřebovat dýni.

Množství sirupu nebo medu řiďte podle množství sušeného ovoce, to je dost sladké.

Do části těsta jsem dala i hořkou čokoládu nasekanou na kousky. Taky to bylo super.