Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilkové rohlíčky bez cukru

17. 11. 2014

Vanilkové rohlíčky bez cukru

Ingredience:

 120 g jemné celozrnné pšeničné mouky špaldové, 40 g másla, 50 g strouhaných lískových oříšků, 30 g sušeného sójového nápoje, 1 žloutek, 3 kapky citrónového aroma, 1–2 sáčky vanilkového cukru light (fruktóza s vanilkou) jenom na obalení

Postup:

 Všechny suroviny kromě vanilkového cukru light zpracujeme na vále v těsto a necháme v chladu odpočinout minimálně jednu hodinu.

Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme na plechu na papíře v mírné troubě (200 °C) 10–15 minut.
Upečené rohlíčky hned nesundáváme z plechu, protože jsou křehké (díky absenci cukru, který těsto spojuje).
Po vytažení z trouby je cukrujeme namixovaným vanilkovým cukrem „light“ ještě za tepla na plechu, aby se fruktóza přilepila a po zchladnutí, až ztuhnou a lze s nimi lépe manipulovat, je otiskneme ve fruktóze i zespodu.
Oba typy rohlíčků uchováváme v chladu a podáváme vždy jen počet, který předpokládáme, že se sní.

V teple vlhnou a křehnou.